Op Ed

Ballina Op Ed

Ç’përfaqëson një qeveri që nuk jep llogari për asgjë

Nga Fitim Zekthi Demokracia është një sistem i mbështetur plotësisht mbi llogaridhënien. Llogaridhënia ka ardhur si një vlerë e feve abrahamike dhe në zemër të...

Shqipja, gjuha e perëndive, pastaj e jona

Nga Arjan Çuri Thuhet se zotat e Olimpit flisnin greqisht, dhe për këtë nuk ka askush dyshim, por sipas disa studimeve të disa albanologëve shqiptarë...

Që protesta të mos jetë e varfër

Nga Klementin Mile Opozita shqiptare e sotme, sikundër opozita shqiptare e djeshme, po paralajmëron protesta. Nuk dua ta vë aspak në dyshim sinqeritetin e kauzës...

Beteja mes Trump dhe “trumpistëve”

Brenda zjarrit dhe tërbimit. Çfarë zbulon në të vërtetë libri, për të cilin po flasin të gjithë Nga Lutfi Dervishi* Libri “Zjarr dhe Furi” ka ngjallur...

Letër dashurie për zanatin më të bukur në botë

Nga Khalifa Abo Khraisse, Regjisor Nuk mund të përshëndetim bashkë me vitin që shkoi, edhe problemet tona, por festimet për vitin e ri na lejojnë të...

Të burgosur të dhimbjes

Nga Peter Singer Muajin e kaluar, një gjykatë egjiptiane dënoi Laura Plummer, një 33-vjeçare shitëse nga Anglia, me tre vjet burg për trafikimin e 320...

Intelektuali banal

Nga Elton Ndreka Le ta nisim me pyetjen: Ku janë shqiptarët? Sigurisht unë nuk jam në gjendje të jap një vendndodhje të “vërtetuar  shkencërisht” në...

Interesat kombëtarë linjëzohen me fuqinë dhe sjelljen kombëtare

Nga Kristaq Xharo* Ngjarjet më të fundit, në Tiranë e në Prishtinë, kanë risjellë edhe njëherë debatin për cenimin apo ruajtjen e interesave kombëtarë. Interesant...

“Pandeli Majko, vetëm një ndër të paaftët e Rama II”

Agjenda liberale/ 8 Drejtori i Institutit “Pashko”, Besart Kadia, replikon me ministrin e Shtetit për Diasporën për deklaratën e tij se hapja e kufirit Shqipëri-Kosovë...

Mustafa Nano: Hall i madh në Prishtinë e në Tiranë

Nga Mustafa Nano Është e njëjta shfaqje në Prishtinë e në Tiranë: Nga njëra anë po rritet roli i të huajve në jetën publike e...