Op Ed

Ballina Op Ed

Meta ka të drejtë në gabimin e vet

Nga Mustafa Nano Në datën 15 prill të vitit 2010, Gjykata Kushtetuese e Republikës së Shqipërisë ka marrë një vendim, që do të mbetet gjatë...

Akoma do ta mbajë PS këtë kryeministër të mbushur me ligësi antikombëtare?

Nga Spartak Ngjela E dëgjuat ligësinë Rama në Prishtinë për “presidentin konsensual” të dy shteteve? Një turp që tregon që Shqipëria ka si kryeministër një...

‘Zëri i Amerikës’ dhe rrëzimi i monumentit të Enver Hoxhës

Nga Dr. Elez Biberaj Rrëzimi i monumentit të Enver Hoxhës paraqet një moment kyç në tranzicionin e vështirë të Shqipërisë nga një regjim totalitar në...

Kërkimi shkencor – si një reflektim për tek e moralshmja

Nga Dr. Leka Skëndaj Pedagog në Universitetin “I. Qemali”, Vlorë Në hyrje të një reviste shkencore të botuar kohët e fundit nga një institucion i rëndësishëm...

Serbia, “e përkëdhelura” e Bashkimit Europian

Nga Blendi Lami Bashkimi Europian ka ndërmarrë një hap më “serioz” për integrimin e Ballkanit Perëndimor (BP). Ndoshta, më mirë të thuhet, po tregohet më...

Pse dhe si të mbajmë këtë raport demografik fshat–qytet!

Nga Gentian Kaprata Një komb i varfër, sikurse edhe një familje e varfër, jeton keq, jeton varfërisht. Kjo bën kuptim dhe ka shpjegim logjik për...

A është ambasadori Lu “Trumpist” dhe ç’duhet të bëjë PD?

Nga Fitim Zekthi Sociologu Peter Berger, përpos të tjerash, është i njohur edhe për krijimin e një koncepti shumë të rëndësishëm si ‘struktura e të...

Dilema e pushtetmbajtësit: inflacion apo deflacion pushteti?

Nga Klementin Mile Në shoqërinë moderne pushteti ushtrohet kryesisht në organizata. Ai ushtrohet në parti, universitete, banka, spitale, ministri, kisha, xhami, gjykata, televizione etj. Në...

Shahu dhe shkolla

Nga Zija Vukaj Kohë më parë qe hedhur dhe mbrojtur ideja e futjes së lojës së shahut nëpër shkolla. Na u duk ide mjaft e...

E keqja që është mbrujtur në universitetet publike

Nga Ndriçim Kulla E para, pa asnjë mëdyshje se qeveria ka përgjegjësinë e saj ndaj shtresës që konsiderohet si pararoja e shoqërisë sonë. Por pedagogët...

CLOSE
CLOSE