MAPO+

Ballina Mapo- Edu MAPO+

National Geographic 102 vite më parë: Kush janë shqiptarët

Një reportazh analitik i revistës amerikane fotografon Shqipërinë e 1912 para shpalljes së pavarësisë. Një radiografi e saktë për shqiptarët; personalitetin tonë të veçantë dhe...

Rudina Xhunga: Është koha ta përdorim historinë, mjaft na përdori ajo ne

Gazetarja Rudina Xhunga ka botuar librin e saj më të ri “Fletorja e Luftës”. Një përmbledhje e të gjithë ciklit të emisioneve “Shqip” të...

Beti Njuma: ‘Lolita’ dhe ‘Femrat’ kanë qenë një Çernobil mendor

Pyetësori i librit -Libri më i vjetër që keni në bibliotekë… Historitë e Herodotit, Epi i Gilgameshit dhe Iliada. Më të vjetër se kaq...?! -Librat i zgjidhni...

Panorama hebraike e çlirimit të Shqipërisë

Retorika politike e ditëve të sotme mbi 70-vjetorin e luftës nacionalçlirimtare po i vishet vrullshëm rolit të frontit ushtarak dhe datës së saktë të...

In Memoriam, Basha instalacion me viktimat e komunizmit

Një përkujtim që kreu i Bashkisë së Tiranës, Lulzim Basha ka bërë për të gjithë të rënët në  diktaturë. Ky instalacion i ngritur mbi...

Kërkimi shkencor, idetë e studentëve për sipërmarrjen dhe menaxhimin

Konferenca në UET/ Studentët dhe të sapodiplomuarit me kërkime shkencore Studimi i tregut, hap i rëndësishëm për t’u bërë pjesë e tij; flasin studentet Ilda...

Olen Cesari: Një det me muzikë

Një rrugëtim muzikor mes bukurive dhe kontradiktave të Mesdheut. I shoqëruar nga banda e tij “International Clandestine Orchestra”, Olen Cesari do të performojë live...

Të interpretojmë historinë nëpërmjet imazheve

Foto-ekspozita mbi rolin anglo-amerikan në Luftën e Dytë Botërore, si perceptohet nga studentët Bisedë me studentët në UET, Aleksandër Meksi tregon kujtimet e tij për...

UET mbështet nismat “Stop Dhunës ndaj Gruas!”

Dita Botërore kundër dhunës ndaj gruas ishte një ditë perfekte për të ngritur zërin për sensibilizimin e shoqërisë në këtë kauzë, që në Shqipëri...

Evis Mula: Pas Mimisë, në rolin e Desdemonës

Pas premierës “La Boheme” që  e ngjiti në skenën shqiptare me një rol,  sopranoja Evis Mula rrëfen projektet e  ardhshme. Më i afërti është...

CLOSE
CLOSE