MAPOBLOG

Ballina Kultura MAPOBLOG

Parajsë – Bunker

Kseno Madhi qe zhytur thellë në pleqërinë e tij dhe nuk kish mundur të ormisej mirë, gjë që sipas gjuhës vulg të llogarive me...

Me ligjin antiduhan, mori fund dhe argëtimi prej Getsbi

Mjegulla e tymit të cigareve e shoqëruar nga tingujt e muzikës së lartë është kthyer në të shkuarën e argëtimit, teksa të rinjtë shqiptarë...

Arvizu, mosmirënjohës ndaj Enver Hoxhës!

Menjëherë pasi ambasadori amerikan A. Arvizu e quajti E. Hoxhën ‘mostër’, u shfaq garda e vjetër e sistemit, ajo që u riciklua në 1997...

Bunkerat e minjve apo vorret e heronjve?

Sot u shpall hapja e bunkerit të Enverit me shokë. Do bahet nji “qendër atraksioni historik, kulturor e turistik”. Nji ndërtim i nëndheshëm antibërthamor...

Media “autiste”- gazetaria shqiptare e prirur drejt lajmeve brenda vendit

Influenca ruse në Ballkanin Perëndimor ka qenë në fokus të mediave ndërkombëtare, por mediat në Shqipëri nuk kanë treguar interes tepër të madh. Sa...

Shkrimtarët

Borana Zh. po linte fundin e bulevardit dhe po kapërcente në anën tjetër të rrugës. Atypari i zunë sytë tre nga shkrimtarët më të...

Një shishe në oqean

Unë nuk di t'iu shkruaj letra të hapura qeveritarëve, ca më shumë kryeministrave, sepse si njeri me dy pare mend në kokë, që e...

Ditari i 70-vjetorit të çlirimit të Tiranës

Mjerë ato popuj që kanë nevojë për heronj, thotë Bertolt Breht. Mjerë ato popuj që riprodhojnë heronj për të rikujtuar ditët ku ato mendojnë...

Dëshirë e munguar apo pamundësi e imponuar nga çmimi?

Panairi i Librit është gjithmonë një ngjarje e veçantë kulturore në Tiranë, që për rrallësinë dhe mënyrën e organizimit pritet me dëshirë dhe kuriozitet...

Ajër me kusht

Françesk Garxhiola sapo kish dalë nga një gjendje e rëndë varësie nga një dashuri krejt e re dhe e rrëmbyer, si thellim i beftë...

CLOSE
CLOSE