Mapo Libri & Ide

Ballina Mapo Libri & Ide

“I pakuptuari”, nga Rrethi letrar “Pena e re”!

Një rreth letrar me emrin “Pena e re”, formuar e zhvilluar që prej tri vitesh në vendin tonë, na dhuron disa zëra të rinj...

PËRKTHYESI

Ka tre vjet që u bë me bujë promovimi i botimit të përkthimit në shqip i  një përmbledhjeje me poezi të shkrimtarëve francezë, nga...

Haruki Murakami, përditshmëria e së shkuarës

Nuk ke pse të kthesh kokën pas- ajo që ke ëndërruar në fëmijëri është në lëkurën tënde, udhëton me ty edhe kur ti nuk...

Shkrimtarë e botues, pse shqiptarët s’mund të bëhen kurrë lexues?!

Organizuar nga UET Press dhe Instituti Pashko në ditët e panairit forumi i mbajtur me shkrimtarë e botues ka sjellë në vëmendje problematikën e...

“Pashallëqet” e fjalës

Nga Dr. Mirela Oktrova Kohë si këto, në të cilat media e ndjen të nevojshme të ridefinojë raportet e veta me politikën, evidentojnë më fort...

Kurt Kola, kujtime me vlera social historike, nga personaliteti human

Në prill të vitit 2016 doli nga UET pres Memoriali i pasur me fakte dhe rishqyrtime social-historike, kthjelluese, i personalitetit të njohur shqiptar, Kurt...

Dritëhijet e Përkthyesit

Fjalë e përkthyeses Diana Kastrati, mbajtur në workshop-in për përkthyesit e rinj, e organizuar dje në mbrëmje, vlerësuar si një nga ngjarjet më me...

Lena Manda në Tiranë: Egërsia e Stambollit në sytë e një grekeje …

Kostandinopoja…Stambolli…Mbretëresha…Sido që ta quash, një është Stambolli: I magjishëm, i mrekullueshëm, i pagëzuar në mistere të Lindjës! Në këtë vend lindi Theanoja. Një vajzë...

Trendi: Botimet “Dituria”, çfarë do të gjejnë fëmijët në panair

Panairi i librit dhe lexuesit në edicionin e njëzetë të tij. Në stendën e Diturisë, lexuesit janë të panumërt. Por këtë vit, janë shtuar...

Besnik Mustafaj: Pas 30 vitesh në “kërkim të kohës së humbur”

Njohur si shkrimtar, e njeri politik, ky dimension i Mustafajt prezanton “Biri i Adamit”, nga brinja e tij, krijoi gruan që të ndihej njeri,...

CLOSE
CLOSE