Mapo Libri & Ide

Ballina Mapo Libri & Ide

Medea: Njeriu dhe kompleksi vrastar i gjakut të shprishur

Krimi i njeriut përsëritet çdo ditë. Kudo e kurdoherë gjaku i njeriut derdhet në luftë e në paqe. Dhe brenda familjes e fisit. Jnë...

Kronikë pariziene: Bukinistët buzë Senës

Bukinistët e Parisit janë kthyer në një lloj embleme midis shumë emblemash të tjera që ka Parisi e që në fakt janë kthyer në...

Babeli i leximit: Letërsia shqipe dhe lexuesi i saj

Kur studiuesi Arshi Pipa në botimin e vitit 1993 të The New Princeton Encyclopedia of Poetry and Poetics, në prezantimin e tij për letërsinë...

Hapa di të bëjë vetëm zemra

Shënime për romanin “Kokoro” të Natsume Soseki, “Ombra GVG” 2017/Rrëfimi i Sosekit është njëkohësisht një përshkrim i fortë i dilemave të vetmisë. Marrëdhënia mes...

Industria e multimedias – Eni Derhemi- poetja, që performon me të

Jemi të ndërgjegjshëm që ky shekull ka sjellë e do vazhdojë të sjellë transformime në art nga mediat e reja të industrisë së komunikimit....

“Ҁdo ndarje është një bashkim”

Nga Pena e re: Lediona Braho Nga Dr. Mimoza Ahmeti Humbja e gjuhës është një nga shenjat e bjerrimit të shpirtit dhe lulëzimi i saj- nga...

Bukuria e tradicionalistëve VS Bukurisë së re – për një estetikë ndryshe

Studimet letrare kanë hedhur dritë mbi dokumente që dëshmojnë se, pas ardhjes në pushtet të Partisë Komuniste shqiptare, Bukuria - si kategori estetike - do të...

Goscinny & Sempé, rrëfimi: Si u krijua libri “Nikolasi i vogël”

“Nikolasi i vogël është rezultat i një takimi. Goscinny nuk do ta kishte krijuar kurrë pa mua, por më e kryesorja është se unë s’do...

Dashunia fillon mbas gjysmës

«Wär' nicht das Auge sonnenhaft, wie könnten wir das Licht erblicken? Lebt' nicht in uns des Gottes eigne Kraft, wie könnt' uns Göttliches entzücken?»- (Johann...

Juvenali- Satira: Nga libraria e trotuareve

Kalimi buzë një librarie të shtrirë përgjatë trotuaresh në Tiranë, është një përshkrim i një ndjenje të shumëfishtë, ku nostalgjia, paragjykimi, dëshira, ikja, rikthim-krye,...

CLOSE
CLOSE