Mapo Format

Ballina Mapo Format

Pas 1990-ës: Çështja Çame dhe Çështja e Sudetëve

Ky punim do të trajtojë qëndrimet e aktorëve shtetërorë dhe joshtetërorë të pas vitit 1990, në lidhje me dëbimet masive të periudhës së pas...

Një shkollë që nuk ngel nxënës, është shkollë e kalbur

Gjithçka që është komode, është budallallëk – shkruajeni në dhomën e fëmijëve tuaj. Nga Vincenzo Brancatisano Psikiatri italian Paolo Krepet shpjegon dëmet që të rriturit dhe...

Roli i autonomisë fiskale në rritjen ekonomike rajonale

Nga Eniel Ninka Qeveritë vendore, vetëm për faktin që kanë më shumë autonomi, do të shtyhen të mobilizojnë burimet e tyre financiare në vend që...

Performanca e buxhetit shqiptar 1996-2016

Nga Eduart Gjokutaj Në analizën e treguesve kryesorë buxhetorë të të ardhurave dhe shpenzimeve për gjithë periudhën 1996-2016 zgjerimi i PBB-së është me 3.3 herë....

Ekspozita te Marubi: Atmosfera e fotografisë ose hyrja te vdekja së prapthi

Atmosfera e një “kohe tjetër” që përkon me një kohë të “tjetërsuar”, orienton ekspozitën e artistes italiane Moira Ricci, që hapet në muzeun “Marubi”,...

Finlanda, Peter Stenlund: Mbështesim integrimin e Shqipërisë në Bashkimin Europian

Sekretari i Shtetit i Ministrisë Finlandeze të Punëve të jashtme, Z. Peter Stenlund do të jetë të hënën në Tiranë për një vizitë zyrtare....

Projekti 250+: UET i përgjigjet tregut të punës me profile Masterash dhe dije praktike

Çfarë profilesh profesionistësh ka nevojë sot tregu i punës dhe sa po arrijnë universitetet t’i përgjigjen biznesit me anë të kurrikulave dhe profileve Master?...

Iris Kruja: Aftësitë dhe vlerat e fituara në UET kanë formuar karrierën time

Ekspertja e financës pranë Institutit të Politikave Publike dhe Private rrëfen përvojën si ish-studente e Universitetit Europian të Tiranës dhe sesi njohuritë e fituara...

Fushata: UET dhuron libra për bibliotekat e gjimnazeve të vendit

“UET- 100 gjimnaze partnere” është nisma më e re që ky universitet ka nisur duke organizuar seminare informuese me maturantë nga i gjithë vendi....

Thirrjet me dhimbje të Medeas

Që në fillim të hapjes së perdes, kur dëgjojmë thirrjet me dhimbje të Medeas e mbyllur në shtëpi e më pas thirrjen e gruas...

CLOSE
CLOSE