Mapo Format

Ballina Mapo Format

Së pari Amerika, ose rikthimi i fortë i realizmit në politikën amerikane!

Nga Sander Lleshi Miratimi i Strategjisë së Sigurisë Kombëtare të SHBA në dhjetorin e vitit të kaluar është pritur me interes të gjerë në botë...

Ditët e Studimeve Shqiptare në UET: Shtet apo treg; lufta për ofrimin e shërbimeve  

Ky edicion i pestë synon të bëjë bashkë studiuesit më të njohur ndërkombëtar me fokus në Shqipëri dhe Ballkanin Perëndimor për të shqyrtuar çështjet...

UET Alumni: Andi Skënderi, studenti i shkëlqyer që la Politeknikun për t’u bërë avokat

Ish-nxënësi i gjimnazit Harry Fultz, që zgjodhi ta braktisë të drejtën e studimit në Universitetin Politeknik për të studiuar Drejtësi në Universitetin Europian të...

Anuarët e Filozofisë 2018: A po e vret humanizmin teknologjia?

“Rimarrja e humanizmave” është tema qendrore ku do të sillet debati filozofik në konferencën shkencore. Është zgjedhur kjo temë  pasi gjithnjë e më tepër...

Muaji ‘i hidhur’ i mjaltit i Arta Markut

Një muaj nga zgjedhja, kryeprokurorja po përballet me të gjitha nuancat e sjelljes së politikës. Nga kërkesa e opozitës për ta shkarkuar, kallëzimi penal...

Besart Kadia: Thuajse e pamundur që Rama të bëjë treg, do të duhej të hiqte dorë...

Drejtori i Institutit “Pashko” flet për fushatën e fundit “Pse treg dhe jo shtet”. Sipas tij, kontradiksioni i madh në filozofinë e qeverisë Rama...

‘Titanët e Rinj’ dhe si t’i zbutësh ata

Sundimi i Google, Facebook dhe Amazon është i dëmshëm për konsumatorët dhe konkurrencën The Economist  Para jo shumë kohësh, të ishe shef i një firme...

Si i mbijetoi ekonomiksi krizës ekonomike

Ndryshe nga Depresioni i Madh i viteve 1930, i cili prodhoi ekonomiksin Kejnesianist, dhe stagflacionit të viteve 1970, i cili solli ngritjen e monetarizmit...

Tregime të reja burgu/ ‘UET Press’ sjell ‘Përkthyesin’ e Maks Velos

Kjo përmbledhje me tregime nën logon e "UET Press" dhe “Mapo Editions”, sjell personazhe dhe ngjarje nga kujtimet personale të autorit gjatë viteve të...

Ç’ka qenë Galeria e Arteve deri tani?!

Ashtu si çdo institucion publik, edhe Galeria Kombëtare e Arteve ka dalë jashtë kohës; drejtues të rekomanduar nga kryeministri, pa strategji për artet pamore,...