KULTURE

Ballina Kultura KULTURE

Bukinist.al, promovues kryesor i leximit dhe librit në shqip, prej më shumë se një...

  Në këto 25 vjet tregu i botimeve ka shënuar hapa të jashtëzakonshme, duke e pasuruar ndjeshëm botën intelektuale dhe shpirtërore. Por në kohën kur...

Fotografia e rrallë e Teta Ollgës në Tropojë

Ajo njihej si “Teta Ollga”, roli i saj më i spikatur në komedinë, “Zonja nga Qyetit. Është artisja Violeta Manushi, ikonë e komedisë shqiptare. Humori...

Kur Picasso shkoi në gjyq për vjedhjen e Mona Lizës

  Ora shënoi mesnatë. Ishte koha për të hequr qafe provat. Duke ngjeshur artin e vjedhur në një valixhe të madhe, Pablo Picasso dhe  Guillaume...

Kompania ALBtelecom, sponsor i përgjithshëm i të gjithë aktivitetit artistik të Teatrit Kombëtar të...

  Kompania ALBtelecom do të mbështesë në cilësinë e sponsorit të përgjithshëm të gjithë aktivitetin artistik të Teatrit Kombëtar të Operës dhe Baletit  për vitin 2017. Në...

Prishja e Komanit, ish-kreu i KESH-it Andis Harasani: Shtyllat mund të spostohen

Reagimit të shoqërisë civile për prishjen e vendbanimeve ilire në Koman nga ndërtimi i Linjës së interkonjeksionit Shqipëri Kosovë i është bashkuar dhe Andis...

Pse nuk mund të festojmë 70-vjetorin e çlirimit

Hymje Kur grekët e vjetër filluen me u marrë me histori, menduen me trajtue historinë si shkencë për dy qëllime. Ata thojshin se historia shërben...

Realja dhe fantastikja e Kim Mehmetit

Shënime mbi “fshatin poetik” të prozës së Kim Mehmetit Agim Baçi Ai është gjithnjë në dyert e baladës, por edhe duke e sjellë modernen pa asnjë...

PërshTupje për pseudoromanin e Edmond Tupjes “Vajza-t e ballkonit”

“Sepse çdonjëri nga ne e ka nga një të panjohur,  thellë te rrënjët e shpirtit të trazuar.” - E.T Rudina Çupi Artikulohet vrullshëm rrëfimi trepjesësh. Përpihet si...

Deti i trazuar i librave shqiptarë në libraritë italiane

Studiuesi italian Mauro Geraci prej vitit 2003 ka nisur një kërkim etnografik mbi fermentin e madh letrar dhe botues shqiptar. Në librin e tij...

Rudina Xhunga: Është koha ta përdorim historinë, mjaft na përdori ajo ne

Gazetarja Rudina Xhunga ka botuar librin e saj më të ri “Fletorja e Luftës”. Një përmbledhje e të gjithë ciklit të emisioneve “Shqip” të...