Kultura

Ballina Kultura

Personazhet e njohura shqiptare që u larguan nga jeta në 2017-ën

Përveç ngjarjeve të shumta të gëzueshme, viti që po lëmë pas ka sjellë edhe shumë momente të hidhura, siç kanë qenë ndarjet e shumta...

Promovimi: ‘Në opinionin tim’ i Valbona Zenelit mbledh personalitetet

"Në opinionin tim" është libri më i ri i "UET Press" me autore Dr. Valbona Zenelin. Ky libër ka bërë bashkë figura të njohura...

Romancat e “historive të fjetura” nga diktatura

Tre romane që rrëfejnë histori personale, histori dashurie që rrinin “të fjetura” në memorien e tre autorëve: Klara Buda, Lek Previzi dhe Mehmet Myftiut;...

Akti politik i Altin Bashës: Pushteti ende nihilizues, totalitar në Shqipëri

Një projekt provokues për politikën dhe pushtetin sot në Teatrin Kombëtar Eksperimental; regjisori Altin Basha me veprën “Rojat e taxhit”, bashkë me dy aktorët...

Gilman Bakalli: Me miqtë që ndajnë shqetësimin për “Intelektualin e munguar”

Në mjediset e Tulla Center, iu dedikua mbrëmja e një dite më parë, “Intelektualit që mungon”, ku bëri bashkë jo vetëm miqtë e lexuesit...

“The Field Museum”: Shqipëria, mes 100 objekteve të Mesdheut në Çikago

Në “The Field Museum” të Çikagos, më i madhi në botë, për herë të parë ekspozon edhe Shqipëria, me trashëgiminë nënujore. Lajmi bëhet i...

Mustafa Nano: Homoseksualiteti i fshehur i shqiptarëve

Udhëtarët e huaj, që kanë vizituar Shqipërinë, përtej karakterit prej trimash të shqiptarëve kanë nënvizuar dhe elementë të një homoseksualiteti të fshehur, në krahina...

Fitues i Balkanika 2015, Bashkim Sehu: Një çmim i vështirë në Ballkan, garë e...

Një garë e vështirë për letrat në Ballkan, secili mendon se është më mirë në gjuhë të vet. Por kur është thirrur emri i...

Bashkim Shehu fiton çmimin Balkanika

Me romanin “Loja, shembja e qiellit”, shkrimtari Bashkim Shehu është shpallur fitues i çmimit letrar “Balkanika 2015”, duke shënuar herën e dytë për këtë...

Kodikët e Beratit, në Librarinë Digjitale Botërore

Kopje digjitale të Kodikëve të Beratit u publikuan në Librarinë Digjitale Botërore të Librarisë së Kongresit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Kodiku u...

CLOSE
CLOSE