Mapo- Edu

Ballina Aktualitet Mapo- Edu

Numri i studentëve në universitetet publike hyn në cikël rënës, ja shkaqet

Numri i studentëve që ndjekin arsimin e lartë në universitetet publike për të tretin vit radhazi është futur në cikël rënës. Sipas të dhënave të...

Zhvillohet konferenca e parë shkencore për të rinjtë

Të rinjtë kanë vendosur të hedhin një hap më konkret për sa i përket kërkimit shkencor duke zhvilluar konferencën e parë për këtë qëllim. Në...

32 vite ‘errësirë’, mësuesja: Nuk shikoj me sy, por me mendje dhe shpirt

Nuk shikoj me sy, por me mendje dhe shpirt.” Kjo është motoja e Florentina Bejdullaj e cila ka humbur shikimin në moshën 5-vjeçare. Ajo...

Çelësi i suksesit akademik?! Flasin studentët e ekselencës në UET

“Një universitet nuk është i mirë se ka shumë para apo se ka pedagogët më të mirë, por se ka studentët më të mirë”....

Sfida e universitetit për përgatitjen e studentit global

Qasjet për ndërkombëtarizim të kurrikulës, që fokusohet te lidhja e studentëve me të tjerët në kampus, online, nëpër klasa apo dhe në komunitete e...

Esmeralda Topuzi: Të krijosh mundësi për të realizuar qëllimet e tua

Profil ALUMNI/ Historia e suksesit të Esmeralda Topuzit, ish-studentja e UET, e cila ekselencën e shtrin përtej arritjeve akademike. Nga Elda Dedja Një student i suksesshëm...

BB: Shqiptarët me diversitet të lartë gjuhësor

Shqiptarët, sipas një raportit të Bankës Botërore, kanë diversitet të lartë gjuhësor, pavarësisht se gjuha zyrtare në vend është shqipja, vetëm një. Ndryshe nga...

Brezi i dytë i bursistëve “Pashko”: Ëndrra jonë e realizuar në UET

Ata janë të rinj 18-vjeçarë me ëndrra të mëdha për jetën si çdo moshatar i tyre, por rrethanat e vështira të jetës u kanë...

Dita e Sipërmarrjes në UET: Studentët frymëzohen nga historitë e sipërmarrësve të suksesshëm

Sipërmarrësit ndajnë eksperiencat e tyre, frymëzimin e tyre, idetë dhe sfidat që kanë qenë pjesë e rrugëtimit dhe i kanë shndërruar ata në sipërmarrësit...

“Mekanizmat kundër korrupsionit në politikë-bërje në Shqipëri”

Instituti Europian Pashko në bashkëpunim me Institutin per Demokraci dhe Ndërmjetësim organizuan tryezën e rrumbullakët për mekanizmat e anti-korrupsionit në administratën publike në Shqipëri,...

CLOSE
CLOSE