Ekonomi

Ballina Aktualitet Ekonomi

Bitcoin në pikiatë, bie nën 10,000 dollarë brenda dy ditëve

Vlera e Bitcoin ra poshtë nivelit të 10 mijë dollarëve, duke shënuar rënien më të madhe në tre vitë, duke i dhënë peshë edhe...

Ndikimi i borxhit publik shqiptar në rritjen ekonomike

Nga analiza e shifrave mundet të themi se nuk është e vërtetë në rastin e Shqipërisë se borxhi publik i përdorur për shpenzime kapitale,...

Tri hipoteza për korrupsionin dhe taksapaguesit

Nga Eduart Gjokutaj Nga studime të ndryshme është parë se ka një lidhje midis korrupsionit dhe pagimit të taksave në mënyrë vullnetare, si anë të...

Reforma e pensioneve, nga 1 janari rritet mosha me dy muaj si dhe vitet...

Mosha e daljes në pension për gratë është rritur me dy muaj, duke nisur nga 1 janari i këtij viti, duke shkuar në 60-vjeç...

‘Sheraton’ ikën nga Tirana, por në qershor ja cili gjigand i zë vendin…

Pa zhurmë e bujë, gjiganti i rrjetit të hoteleve të luksit, Hilton, ka njoftuar zyrtarisht të dhënat e hotelit për Shqipërinë. Në site-n zyrtar të...

EUROSTAT: Shqiptarët, me konsumin më të ulët në Europë

Harta për sa i përket konsumit dhe të ardhurave për frymë tregon mjaft qartë ndarjen e Europës në dy fusha kryesore: Gadishulli Iberik me...

A ka shans ekonomik 2018-a?

Shqipëria në udhëkryqin ekonomik të vitit të ri. Modeli aktual për bërjen e shtetit përballë reformave të tregut, që sjellin investime dhe impuls të...

Ambasada: Linjë direkte Tiranë-Tel Aviv

Shumë shpejt pritet të nisin fluturimet direkte Tiranë-Tel Aviv. Ka qenë Ambasada e Shqipërisë në Izrael, ajo e cila nëpërmjet një njoftimi në faqen...

Nga Gështenja e Tropojës tek Boronica e Bjeshkëve Kuksiane, markat shqiptare të regjistruara në...

Viti 2017 shënoi rritje të aplikimeve për regjistrim të markave shqiptare. Janë produkte që një pjesë e mirë eksportohen dhe kanë fituar emër në...

Peleshi paralajmëron kontrolle të rrepta në industrinë e qumështit

Viti 2018 do të nisë me një kontroll të thelluar në industrinë e qumështit e nënprodukteve të tij, me qëllim rritjen e sigurisë ushqimore. Ky...