Kryesore, Rusi 2018, Sport

Botërori 2026 do të jetë me të vërtetë historik: Ja ku do luhet

Botërori 2026 do të jetë i veçantë për shumë arsye.

I pari është se do të zhvillohet për herë të parë me një formulë të re, me 48 skuadra pjesëmarrëse.I dyti është padyshim fakti që do të zhvillohet për herë të parë në tre vende të ndryshme. Kongresi i FIFA-s ka votuar sot që Botërori 2026 të zhvillohet bashkërisht mes SHBA, Kanadasë dhe Meksikës, të cilët kanë mundur në votim kandidaturën e Marokut.

Propozimi nga Amerika e Veriut ka fituar me diferencë të ndjeshme votimin në Kongres, duke marrë 134 vota përballë 65 të propozimit nga shteti afrikan. /vipsport.al/

PasPara

1 koment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas