Auto

BMW-ja bëhet ‘njerëzore’


               Publikuar në : 14:29 - 16/12/14 |
mapo.al

Nuk ka gjë më të keqe se sa të parkosh makinën në një parking të madh dhe të mos mbash mend se ku e ke parkuar.


Por shumë shpejt edhe ky problem do të zgjidhet pasi BMW ka deklaruar se po përgatit makinën që parkohet vet dhe rikthehet tek i zoti me anë të shtypjes së një butoni.

Me anë të një ore e cila është e pajisur me një mikroekran mund të komandoni makinën tuaj, njësoj se në filmat e James Bond.

Teknologjia e re e njohur si “Remote Valet Parking Assistant” do të jetë asistenti juaj personal dhe do t’ua sjellë makinën ku të dëshironi.

Në vend të GPS kjo makinë do të përdorë katër lazera të cilët do të krijojnë një hartë të parkingut për të sjellë më pas makinën te ju.

Kur të shkojë në parking shoferi i mjetit mjafton që të zbresë nga makina dhe ajo mund të parkohet vetë.

Ajo do të mund të shmanë gjithë pengesat, përfshirë makinat e parkuar keq dhe mund të gjejë vetë një vend parkimi të lirë.

Ajo do të pajiset dhe me një sistem të njohjes së pengesave dhe do të frenojë automatikisht nëse sheh një pengesë të afrohet.

Megjithatë BMW ende nuk ka publikuar një datë se kur do të jenë të gatshme këto makina.

When the driver comes back they speak into the watch again to be picked up (shown). BMW says it is more precise than existing GPS systems. They have also revealed a 360-degree collision avoidance systemThe car will automatically find an empty space and lock itself there (shown). To park it doesn't require any additional infrastructure, so existing structures can be usedMunich-based BMW has unveiled technology that can park your car. It uses four lasers on the car to create a virtual map of the car park. When arriving the driver instructs the car to go park using a smartwatch (shown)CLOSE
CLOSE
Pas