Kryesore

Asambleja e PS/ Ahmetaj: Qeveria nuk mbledh borxh të ri, ja prioriteti…

Gjatë mbledhjes së Asamblesë së PS, ministri i Financave dhe Ekonomisë Arben Ahmetaj tha se viti 2017 u mbyll me rritjen ekonomike prej 3.84%, ndërsa punësimi është prioriteti i mandatit të dytë të kësaj qeverie.

Ahmetaj u shpreh se politikat fiskale janë të kujdesshme dhe është viti i dytë që qeveria nuk mbledh borxh të ri.“Shqipëria ka lënë pas skenarin e mundshëm grek të lënë qëllimisht në vitin 2013. Ekonomia pritet të ndjekë një trajektore rritjeje të qëndrueshme.

Kontributin kryesor në rritje vijon ta ketë konsumi, investimet private vendase e të huaja.

Konsumi u rrit 3.14 %, e cila është rritja më e madhe në vite.
Viti 2017 u mbyll me rritjen ekonomike 3.84%. Punësimi është kryefjala e mandatit të dytë.

Papunësia është ende e lartë dhe ka shumë sfidë. Shqipëria ka nisur nga një nivel i ulët i pagës e cila është rritur.

Rritja punësimit largoi vendin nga varfëria. Në vitin 2013 varfëria ishte 37,7%. Sistemi fiskal po redukton pabarazinë.

Politikat fiskale janë të kujdesshme dhe është viti i dytë që qeveria nuk mbledh borxh të ri. Politikat fiskale po ndihmojnë rritjen ekonomike.

Nuk ka rritje çmimesh për qytetarët”- tha Ahmetaj.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas