Kryesore, Teknologji

Arma apokaliptike ruse që mund të provokojë cunam shfarosës

Rusia ka një armë të tillë, e cila mund të shfarosë qytete të tëra në zona bregdetare.


Bëhet fjalë për një nëndetëse dron bërthamore, e cila mund të shkaktojë valë deri në një lartësi 100 metra.

Ajo njihet si ‘makineria apokaliptike e Putin’.

Ekzistenca e Status-6 u bë e ditur nga vetë presidenti rus në një fjalim muajin e shkuar në Moskë.

Ekspertët thonë se një bombë nënujore bërthamore 50 megaton mund të krijojë valë cunami deri në 100 metra.

Status-6 mund të mbajë mbushje bërthamore 100 megaton.

Kjo nëndetëse ka një rreze prej 6.200 miljesh dhe një shpejtësi prej 65 nyjesh.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas