Kryesore, Politika

Ambasadorja gjermane: Prokuroria dhe policia të bëjnë më shumë kundër krimit

Ambasadorja gjermane, Susanne Schutz foli për krimin nga Shkodra, qytetin që muajt e fundit ka qenë dëshmitar i disa ngjarjeve të rënda kriminale.


“Shqipëria ka shënuar përmirësime sa i takon luftës kundër krimit, por duhet të bëjë më shumë. Prokuroria dhe policia duhet të bëjë më tepër. Gjermania është e angazhuar që Shqipëria të integrohet në Bashkimin Europian. Do të kishim dashur që të hapeshin negociatat që në qershor, por Shqipëria duhet të bëjë më shumë në 5 prioritetet, në mënyrë të veçantë për krimin e organizuar”, u shpreh Susanne Schutz.

Schutz foli edhe për vetting-un.

“Vetting-u është një proces që po vijon në mënyrë pozitive, por duhen më shumë rezultate konkrete. Të gjitha vendet vakante në gjykata të mbushen sa më parë”, theksoi Schutz.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas