Kryesore

A ka tërheqje për Teatrin? Konferenca e kryetarëve shtyn dekretin e Metës me 7 ditë

Ashtu siç ishte paralajmëruar, Gramoz Ruçi ka thirrur mbledhjen e Konferencës së Kryetarëve, për të diskutuar punën dhe kalendarin 3 javor.

Partia Demokratike ka kërkuar miratimin e dekretit të Presidentit Meta që do të çonte në një ligj të ri për teatrin. Mësohet se konferenca e kryetarëve e ka shtyre shqyrtimin e këtij dekreti në një kohë të mëvonshme.Dekreti për teatrin ishte parashikuar të kalonte në Kuvend në datën 13 shtator. Ky dekret pritet te kaloje ne daten 20 shtator.  Opozita e ka cilësuar thjesht një levizje taktiste.

“Reforma në drejtësi ka dështuar. Sot jemi pa KLGJ, KLP, KED gjykatë e Lartë, gjykiatë Kushtetuese dhe 11 prokurorë dhe gjyqtarë për të cilët ONM ka ngritur shqetësime serioze, pra këta janë kontigjeni që do të emërohen në Kushtetuese dhe institucionet e reja të vetingut…”, tha Spaho

 

 

 

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *CLOSE
CLOSE
Pas