Arkiva 2, Teknologji

Risia e AppleWatch, monitoron edhe simptomat e sëmundjes së Parkinsonit

Apple vjen me risi jo vetëm në funksion të argëtimit të njerëzve por edhe të shëndetit të tyre.


Me modelin e orës “AppleWatch”, mund të kontrollohen edhe simptomat e Parkinsonit.

Sipas faqes zyrtare të saj, me këtë aksesor mund të monitorohen dy simptomat e sëmundjes, dridhjet dhe dyskinesinë (lëvizjet e pakontrolluara të muskujve).

Ndërfaqet e programacionit të quajtura ”Movement Disorder”, bashkohen te ResearchKit, një platformë që lejon kërkuesit shkencorë të krijojnë aplikime për të mbledhur të dhëna për studimet shkencore.

PasPara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Pas