Ballina Aktualitet Rama premton: Rruga Elbasan-Tiranë do të finalizohet brenda këtij viti

Rama premton: Rruga Elbasan-Tiranë do të finalizohet brenda këtij viti


Kryeministri Edi Rama tha nga qyteti i Elbasanit se rruga Elbasan- Tiranë do të finalizohet brenda këtij viti. Më pas do të vijohet me segmentin Qukës- Qafë Plloçë.

Nga Elbasani, ku Rama ka mbledhur sot qeverinë tha se ky qark do të jetë një prej qarqeve që ka përfitueshmëri më të lartë nga programi i fshatrave turistikë.


Kemi dy probleme, të trashëguara, dy gropa, të cilat kemi bërë përpjekje për t’i mbushur, por ende nuk i kemi mbushur plotësisht. Qoftë për arsye të marrëzive të të shkuarës së largët, qoftë për arsye të shfaqje të babëzisë të së shkuarës së afërt. Kam parasysh rrugën Elbasan-Tiranë dhe rrugën Qukës Qafë – Plloçë. Projekte skandaloze, kontrata skandaloze, menaxhim skandaloz dhe rritje kostosh skandaloze. Sidoqoftë ajo çka ne jemi angazhuar dhe jemi të vendosur të realizojmë është që rruga më në fund të finalizohet brenda këtij viti. Pra të hapet përfundimisht dhe të lidhet Elbasani me Tiranën. Ndërkohë që të ecet me segementin Qukës- Qafë Plloçë”.

“Po finalizohet një aks i ri rrugor i nisur në mandatin e parë, ai mes Elbasanit dhe Beratit duke bashkuar Cërrikun, Belshin, Urën Vajgurore dhe Kuçovën, që janë zona ku ka një zhvillim të vazhdueshëm bujqësor”, tha kryeministri.

Komunikimin me gazetarët për vendimet e marra nga qeveria që mblodhi në Elbasan, Kryeministri Edi Rama e nisi duke thënë se këto mbledhje nuk bëhen as për ekskursion, as për turizëm.

“Jo për ekskursion, jo për turizëm, por për të qëndruar dhe shkuar në çdo pjesë të aktivitetit të zonës për të kontaktuar drejtpërdrejtë me njerëzit, për të dëgjuar dhe mësuar prej tyre, për të mbajtur shënim çfarë dëgjojmë dhe përcjellë mesazhet tona. Për të bërë me dije projektet tona dhe për t’u mbajtur fort të lidhur me realitetin, për të qëndruar me këmbë në tokë”, tha ai.

Rama e pranoi se rruga Elbasan-Tiranë do ketë nevojë për financime të tjera.

Rruga është kthyer në një gropë të madhe për buxhetin e shtetit duke përsëritur një skenar të ngjashëm me atë të rrugës Durrës-Kukës.

Ndonëse një vit më parë qeveria dha 35.1 milionë dollarë shtesë mbi vlerën e tenderit, prej 1 muaj e gjysmë punimet për ndërtimin e rrugës Tiranë-Elbasan janë ndërprerë plotësisht. Arsyeja është se kanë mbaruar paratë dhe kërkohen fonde të tjera.

Burime nga Ministria e Transporteve konfirmojnë se punimet janë ndërprerë për shkak të mbarimit të parave dhe se rruga kërkon fonde shtesë. Por sipas tyre shuma e saktë që kërkohet nuk dihet ende pasi duhet të miratohet më parë nga këshilli teknik në autoritetin rrugor. Por sipas një raporti paraprak të kryer nga supervizori në qershor të vitit 2016 rruga mund të kërkojë edhe 22 milionë dollarë të tjera mbi shtesën prej 35.1 milionë dollarë që u dha vjet.SHPËRNDAJE

1 Koment

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here