Fotot me ngjyra që të befasojnë: Sulmi mbi Pearl Harbour

Postuar më: 07 December 2017 14:14

Teknika e kolorizimit të fotove të vjetra po bëhet shumë e përhapur.

Këto foto me ngjyra tregojnë horrorin e sulmit japonez mbi Pearl Harbour.

Fotot janë publikuar me rastin e 76-vjetorit të këtij sulmi.

Brenda 90 minutash, më shumë se 2400 amerikanë humbën jetën dhe 17 anije u dëmtuan nga sulmi japonez.

Ky akt bëri që SHBA të hyjë në Luftën e Dytë Botërore, duke ndryshuar kursin e kësaj lufte.

Admirali japonez Hara Tadaichi tha: “Arritëm një fitore të madhe taktike në Pearl Harbour, prandaj humbëm luftën”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *