Bomba atomike e verdhë?! Ja fotot që u’a bëjnë historinë aktuale…

Postuar më: 04 December 2017 20:05

Pamjet mbresëlënëse të avionëve luftarakë, apo bombës atomike të përdorur në Luftën e Dytë Botërore nga amerikanët kundër Japonisë, janë sjellë në shekullin e 21-të me ngjyra.

Pamjet me ngjyra të gjalla të avionit që ka shpërthyer në flakë, një avion prototip nazist, dhe trupat ushtarake që punojnë për të vënë në punë bombat, janë disa nga pamjet e fiksuara në celuloid.

Një nga këto pamje është edhe aeroplani “B29”, i cili u përdor për të të hedhur “Litle Boy”, bombën atomike mbi Japoni, ndërsa një tjetër tregon bombën atomike, të mbiquajtur “Fat Man”, që u hodh mbi Nagasaki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *