Mos i humbisni: Amerika në 125 vite fotografi

Postuar më: 22 November 2017 10:13

Ajo është kaq e madhe sa vështirë ta ngatërrosh në hartë.

Por edhe pse është shteti i tretë më i madh nga sipërfaqja në planet, sërish shumë amerikanë nuk e gjenin dot se ku është SHBA në atlas.

Ishte viti 1988 dhe një në gjashtë të rritur në SHBA nuk e gjente dot shtetin e tyre në hartë.

Mediat folën për ‘gjeneratën e humbur’ dhe në atë kohë lindi nevoja që amerikanët të mësojnë më shumë për gjeografinë dhe historinë e tyre.

Revista e njohur, National Geographic nisi të botonte rregullisht albumet me foto që nga lindja e shtetit amerikan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *