Ballina Mapo Format Shëndeti Mjekët që do të lënë Tiranën, ja sa do të paguhen…

Mjekët që do të lënë Tiranën, ja sa do të paguhen…


Shumë nga qendrat spitalore në rrethe të ndryshme të vendit vijojnë të vuajnë mungesën e mjekëve specialistë. Duket se bonusi prej 1 milion lekësh i vendosur nga qeveria për mjekët specialistë, që do të pranonin të punonin në qendrat spitalore në rrethe të ndryshme të vendit nuk ka dhënë rezultatet e pritshme.

Në këto kushte, duket se qeveria do të rrisë bonusin 2 apo 2.5 herë, me shpresë se këtë rradhë skema do të funksionojë.


“Masa e bonuesit do të rritet deri në 2 apo 2.5 milionë në varësi të specialitetit dhe aktivitetit spitalor që do të kryejnë mjekët dhe gjithashtu dhe performancës”, shprehet ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, sipas të cilës kjo skemë do të aplikohet vitin e ardhshëm.

Mbyllja per 4 vjet e specializimeve ishte një ndër faktorët kyç që çoi në krijimin e mungesave të mjekëve specialistë në rrethe, ndaj Ministria e Shëndetësisë është e mendimit që krahas dyfishimit të bonusit, diplomimi i 290 specializantëve në janar të 2019, do të çojë në plotësimin e nevojave.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here