Ballina One Planet Barbari shqiptare/ ‘Lulëzon’ tregtia e iriqëve në Fier… (pse nuk kapin dhe...

Barbari shqiptare/ ‘Lulëzon’ tregtia e iriqëve në Fier… (pse nuk kapin dhe gjarpërinj)


Iriqët po shiten shumë në Fier. Shumë qytetarë janë të interesuar t’i blejnë, por pak e dinë se si mund t’i gatuajnë.

Disa të tjerë i adhurojnë për t’i mbajtur në oborrin e shtëpive private.


Por askush nuk e di se si të “kujdeset” për këto kafshë, që më mirë se sa oborrin e një shtëpie apo vile (në rastin më të mirë), do të preferonin natyrën e egër ku dhe kanë habitatin e tyre.

Por ashtu si me breshkat, kaviet, lepujt, apo zogjtë e rgër, shqiptarët po bëjnë të njejtën gjë edhe me iriqët… po i tregëtojnë, burgosin ose në rastin më të keq edhe hanë.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here