Mos i humbisni këto foto… disa nga mrekullitë natyrore të botës

Postuar më: 09 October 2017 15:39

Këto pamje vijnë nga disa prej vendeve më të veçanta dhe më të bukura të botës, të konsideruara si mrekulli të natyrës.

Kjo foto-galeri sjell disa pamje spektakolare nga zona të ndryshme të kontinenteve të Tokës.

Shijojeni foto-galerinë:

1- Sipërfaqja më e madhe e ujërave të ëmbla në botë, Pantanali mbulon më shumë se 180,000 km katror të Brazilit perëndimor dhe pjesë të Bolivisë dhe Paraguajit.

2- Yellow river është lumi i tretë më i gjatë në Azi, dhe lumi më me baltë në Tokë.

3- Kanioni Urique është kanioni më i thellë në Amerikën e Veriut

4- Drakensberg, që do të thotë Mali i Dragoit në Afrikë, është pjesa lindore e një pjerrësie të gjatë, dredha-dredhe e quajtur Shpella e Madhe

5- Niagara Falls, Kanada-SHBA

6- Ujvara Angel në Venezuelë

7- Kompleksi vullkanik i Tengger, Indonezi

8- Lumi Yukon, Kanada

9- Akullnaja Aletsch në Zvicër është më e madhja në Evropë, 23 km e gjatë dhe mbulon një sipërfaqe prej rreth 80 km katror.

10- Namib-Naukluft parku kombëtar në Namibi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *