Ballina Dikur Një minutë heshtje për Elsie: Mos i humbisni këto foto

Një minutë heshtje për Elsie: Mos i humbisni këto foto


Kuvendi e nis seancën e sotme duke mbajtur një minutë heshtje për albanologun e ndjerë, Robert Elsie.

Rrjetet sociale janë mbushur me homazhe në nderim të tij.


Kurse këto foto të rralla tregojnë se si ishin vitet e para të pasluftës në Shqipëri, atëherë kur komunizmi nuk e kishte lënë tamam gjurmën e tij në vendin tonë.

Fotot janë bërë nga gazetari gjerman, Hari Ham dhe ishin postuar në faqen e studiuesit të ndjerë Robert Elsie.

Në gusht të vitit 1961 Hami mori një vizë të rrallë për të vizituar Shqipërinë, pikërisht në një kohë rrëmuje të madhe politike.

Aty përjetoi ndarjen politike të Shqipërisë me Bashkimin Sovjetik dhe fillimin e aleancës së re me Kinën revolucionare.

Fotografitë e këtij koleksioni janë marrë nga libri i tij i mirëinformuar Rebellen gegen Moskau: Albanien – Pekings Brückenkopf in Europa (Kryengritës kundër Moskës: Shqipëria – kryeura e Pekinit në Evropë), Këln 1961.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here