Ballina Auto ‘Volkswagen’ prezanton ‘bishën’ elektrike ‘Crozz I.D’

‘Volkswagen’ prezanton ‘bishën’ elektrike ‘Crozz I.D’


“Volkswagen” prezantoi mostrën “Crozz” nga seria e automjeteve elektrike I.D., që shtëpia gjermane e prodhimit të automjeteve ka njoftuar prej kohësh.

Bëhet fjalë për një automjet ku ndërthuret mjeshtërisht teknologjia me tradicionalen. Gjithçka ofrohet në dy forma, që nga hapja e derës, që bëhet si me çelës, ashtu edhe me prekje përmes gjurmës së gishtërinjve.


Po ashtu edhe ndezja e automjetit mund të bëhet përmes prekjes së timonit, ose me metodën tradicionale përmes çelësit.

Crozz është e pajisur me inteligjencë artificiale, që ndihmon në drejtimin e automjetit, si dhe është në gjendje që përmes “realitetit të shtuar” të bëjë matjen e terrenit e të përcaktojë pjerrësinë, kendin e kthesave, apo lagështinë në rrugë.

Makina u prezantua në “showroom”-in e Shangait dhe Volkswagen ka si objektiv që mjetet të tilla t’i ofrojë me një çmim konkurues dhe masivizues në vitin 2020.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here