Ballina Argetim Treni supersonik kinez, me 4000 km/orë

Treni supersonik kinez, me 4000 km/orë


Kina, 3 cila dallohet për gjenialitetin dhe arritjet mëse efikase në fushën e teknlologjisë, tashmë planifikon të ndërtojë një “tren fluturues”, i cili parashikohet të arrijë deri në 4000 km/orë.

“Treni fluturues”, i cili do të përdoret për transport pasagjerësh, do të udhëtojë përmes një tubi vakum duke përdorur ngritjen në ajër me anë të fushës magnetike.


Nëse projekti përfundon si planeve, ky super tren mund të lëvizë 4 herë më shpejt se trenat komercialë dhe 3 herë më shpejt se shpejtësia e zërit.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here