Fotolajm/ Ja makinat e para që zbritën në rrugët e Tiranës…

Postuar më: 09 September 2017 20:58

Automobilat e parë që kanë nisur të hyjnë në Tiranë datojnë në vitin 1920, ku nga kjo foto tregohet qartë se ato kanë qenë vetura të  prodhimit amerikan.

Këto ishin disa prej makinave të para që përveç qerreve dhe karrocave me kuaj nisën të popullonin rrugët e kryeqytetit tonë, Tiranës.

Ato ishin në pronësi të pasanikëve dhe tregëtarëve të asaj kohe, dhe siç shihet edhe nga foto, kishin një elegancë të admirueshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *