Ballina Argetim Vende e popuj: Beteja për t’u bërë burrë në pyllin e shenjtë

Vende e popuj: Beteja për t’u bërë burrë në pyllin e shenjtë

Kjo ceremoni nuk është si të tjerat.

Ajo teston aftesitë dhe forcën e meshkujve.

Këto foto të rralla dokumentojnë një ritual në zonat e thella të Senegalit.

Meshkujt e rajonit Ziguinchor rrezikojnë jetën e tyre duke jetuar një muaj në thellësitë e pyllit të shenjtë.

Pasi të kalojnë sfidën, ata quhen burra.

Ceremonia organizohet nga të moshuarit e fisit.

Gjatë kësaj kohe, gratë nuk lejohen të kontaktojnë me meshkujt.

Megjithatë vajzat e reja lejohen t’u dërgojnë atyre dhurata të vogla si ushqim.

Fotot janë bërë nga Diana Bagnoli.

SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here