Ballina Dikur Imazhe të rralla: Kur i ‘Sëmuri i Bosforit’ jepte shpirt

Imazhe të rralla: Kur i ‘Sëmuri i Bosforit’ jepte shpirt


Këto foto të rralla dhe me ngjyra janë bërë në ditët e fundit të Perandorisë Osmane dhe i përkasin vitit të largët 1890 në Konstandinopojën e atëhershme, që ishte qyteti më i madh dhe më i pasur në Evropë, para se të riemërtohej Stamboll.

Ai ishte njëherësh qyteti më i madh dhe më i pasur në Evropë, dhe kjo fotogaleri me imazhe mahnitëse si kartolina, zbulon se si ishte jeta në rrugët e tij.


Arkitektura e lashtë e Konstandinopojës në Turqi është treguar në foto, të marra në vitet e fundit para rënies së Perandorisë Osmane, dhe restauruar me kujdes duke i shtuar ngjyrat.

Konstandinopoja, që u riemërua Stamboll në vitin 1930, ishte kryeqyteti turk dhe një rrugë e rëndësishme e tregtisë ndërkombëtare, pjesë integrale e Perandorisë Osmane.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here