Ballina Argetim A mund t’i ruajmë ne shqiptarët këto krijesa të rralla?

A mund t’i ruajmë ne shqiptarët këto krijesa të rralla?


Para dy vitesh, opinioni publik u zemërua pas vrasjes së një rrëqebulli të vogël në pyjet e Pukës.

Zemërimi ishte mëse i justifikuar.


Kjo për shkak se rrëqebulli i Ballkanit është macja më e rrallë në Evropë.

Vetëm 50 mace të tilla mendohet se jetojnë në malet e Ballkanit Perëndimor dhe po shkojnë drejt zhdukjes.

Megjithatë një lajm i mirë vjen nga kufiri mes Maqedonisë dhe Shqipërisë.

Organizata EuroNatur ka fotografuar për herë të parë një kotele rrëqebulli.

Ajo është kaq e ëmbël dhe lajmi ka gëzuar shkencëtarët.

Kjo sugjeron se ka një zonë ku këto krijesa kaq të rralla dhe të bukura mund të riprodhohen në mënyrë të shëndetshme.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here