Ballina Argetim Këto janë dallimet mes një gruaje të mençur dhe një gruaje të...

Këto janë dallimet mes një gruaje të mençur dhe një gruaje të ndjeshme


A e dini cilat janë dallimet mes një gruaje të mençur dhe një gruaje që është e ndjeshme?


Këto janë dallimet:

1 – Kur burri i saj bën ndonjë gabim, një grua e ndjeshme ia përkëdhel fytyrën dhe i thotë, “të kam thënë se s’bën”…

– Ndërsa një grua e mençur e mbështet, përpiqet t’ia rikthejë buzëqeshjen dhe ndonjëherë aktron sikurse asgjë s’ka ndodhur.

2 – Një grua e ndjeshme i merr “frerët” në një situatë krize dhe e mëson burrin e saj si duhet t’i bëjë gjërat.

– Një grua e mençur thjesht ia tregon atij kahun e drejt dhe e mbështet drejt qëllimit të tij për t’i përmbushur synimet.

3 – Një grua e ndjeshme gjithmonë i mëson fëmijët e saj matematikë, me mendimin se ata asnjëherë nuk mund të bëhen të suksesshëm pa atë lëndë.

– Një grua e mençur e kupton se çdonjëri nga fëmijët e saj është unikë dhe i inkurajon ata të bëjnë çfarëdo që i bën ata të lumtur.

4 – Një grua e ndjeshme dëshiron ta ndryshojë botën dhe çdo njeri rreth saj.

– Një grua e mençur përpiqet ta ndryshojë vetveten dhe i pranon tjerët ashtu siç janë.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here