Fotot që nuk i patë kurrë nga vdekja e monizmit dhe tmerri i shqiptarëve

Postuar më: 18 May 2017 21:16

Për herë të parë fotografi italian mbërriti në Shqipëri gjatë periudhës së regjimit komunist në vitin 1984, përvojë që sot ka lënë një arkiv tepër të çmuar të dokumentimit të Shqipërisë komuniste, të parë nga një sy kritik dhe i stërvitur mirë i një fotografi profesionist.

Më pas për llogari të agjencisë Magnum, Scianna fiksoi në foto edhe eksodin e parë të shqiptarëve në vitin 1991.

Këtë herë vjen në kuadër të “Ditëve të fotografisë italiane në Tiranë”,  një projekt i organizuar nga një kompani shqiptare e fotografisë në bashkëpunim me Insitutin Italian të Kulturës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *