Fotot e pabesueshme: Ja si ishte jeta pas ‘Perdes së Hekurt’

Postuar më: 20 May 2017 15:21

Një major i ushtrisë amerikane, që filmoi funeralin e Stalinit në vitin 1953, ka lënë pas një thesar fotografik.

Majori Martin Manhoff fotografoi gjithçka nga jeta e përditshme në Bashkimin Sovjetik.

Ai punoi për dy vite si atashe ushtarak në Ambasadën Amerikane në Moskë.

Manhoff u deportua nga Moska pasi dyshohej për spiunazh.

Ai vdiq në vitin 2005 dhe koleksioni i tij u zbulua pasi edhe e shoqja vdiq në vitin 2014.

Koleksioni do i dhurohet Universitetit të Uashingtonit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *