Dokumenti sekret i ’86-ës: Si u lirua oficeri i repartit që kryente marrëdhënie me ushtarët e tij

Postuar më: 17 May 2017 19:54

Një ngjarje e vitit 1986 në ushtrinë shqiptare është zbardhur nëpërmjet një dokumenti të publikuar nga Kastriot Dervishi, ish-drejtori i Arkivit të Ministrisë së Brendshme.

Në këtë dokument tregohet sesi ish-Ministri i Brendshëm i PPSH-së, Hekuran Isali, kishte urdhëruar daljen në lirim të një oficeri dhe arsyet:

Në dokument thuhet se, oficeri që mbante detyrën e komandantit të baterisë në repartin 282, “ka hyrë në marrëdhënie pederastie (pasiv) me ushtarë të ndryshëm, efektivë të baterisë që drejton.

Këto veprime të ulta ky oficer i ka bërë kryesisht në kohën që ka qënë me shërbim në repart, duke i thirrur vetë ushtarët në zyrën e komandës së baterisë, me të cilët kryente marrëdhënie”.

1 koment për këtë artikull
  1. Alban Hamzai at 9:44 pm

    Ky z.Kastriot Dervishi ,meqe boton gjithmone dokumenta nga arkivi ,do te thote qe keto dokumenta ,kur ka qene drejtor ,ose I ka pevetesuar ,ose I ka fotokopjuar . Kjo a nuk perben shkelje ligjore ? Sikur cdo drejtor te beje si ky zoteria dhe te sillet me arkivin sikur eshte dicka private a eshte e lejueshme ,a nuk duhet denuar ? ne qofte se jo ,atehere ju qe keni ne dore arkivat merrni sa te mundni dhe beni tregeti me to .Ky eshte tipar I shtetit bordello shqiptar .Ju lutem botoni komentin tim!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *