64 gramë satelit

Postuar më: 19 May 2017 14:23

Në qershor, NASA do të ndezë motorët e anijeve të saj kozmike për të hedhur në orbitën e Tokës vetëm…64 gramë.

Kjo është pesha e atij që konsiderohet sateliti më i vogël i ndërtuar ndonjëherë.

Objekti është vepër e 18-vjeçarit indian, Rifath Shaarook dhe është i printuar në 3D dhe me fibra karboni.

Me t’u futur në orbitën e planetit tonë, ky satelit do të masë shpejtësinë e rrotullimit të Tokës dhe magnetosferën e saj./TCH

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *