Ballina Argetim 64 gramë satelit

64 gramë satelit


Në qershor, NASA do të ndezë motorët e anijeve të saj kozmike për të hedhur në orbitën e Tokës vetëm…64 gramë.

Kjo është pesha e atij që konsiderohet sateliti më i vogël i ndërtuar ndonjëherë.


Objekti është vepër e 18-vjeçarit indian, Rifath Shaarook dhe është i printuar në 3D dhe me fibra karboni.

Me t’u futur në orbitën e planetit tonë, ky satelit do të masë shpejtësinë e rrotullimit të Tokës dhe magnetosferën e saj./TCHSHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here