Ballina Argetim ‘The Simpson’, satirikët e rafinuar të kartonave sot mbushën 30 vjeç

‘The Simpson’, satirikët e rafinuar të kartonave sot mbushën 30 vjeç


Paradoksalë, të qeshur, por tmerrësisht njerëzor. “Simpson” mbushin 30 vjeç satirë të rafinuar, të qeshura dhe personazhe kult.

Animimi më i pëlqyer shumë gjatë në televizion, u shfaq për herë të parë më 19 prill 1987 me firmën e karikaturistit Matt Groening.


Me një distancë kohore 30 vjet, seria e animuar nuk ka ndalur në suksesin e saj. Edhe sot shihet me endje, me mbi 1.2 milionë shikues.

Por jo vetëm kaq. Filmi i animuar tregon një pasqyrë të vërtetë të hipokrizisë, demaskim të padrejtësië dhe është parashikues i 15 profecive të bëra tashmë realitet.

Që nga zgjedhja e Donald Trump si president, tek performanca e Lady Gaga në Superbowl, shpikja e smartwatch dhe ajo e korrektuesit automatik.

Për të mos folur për figura të njohura që janë shfaqur brenda serive, me mbi 100 të tillë, si Meryl Streep, Elton John, Richard Gere e Britney Spears, Paul e Linda Mc Cartney etj.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here