Fisi që nuk di çfarë janë rrobat, këpucët dhe sytjenat

Postuar më: 20 April 2017 22:46

Këto foto spektakolare tregojnë se si është jeta e një fisi në xhunglën e Amazonës.

Fisi Huaorani jetojnë në lindje të Ekuadorit.

Në total janë rreth 4 mijë njerëz që bëjnë një jetë krejt të thjeshtë.

Fisi ushqehet duke vrarë kryesisht majmunë, të cilët i kapin duke u ngjitur në pemë ose duke i qëlluar me pipëza.

Jo më kot edhe shputa e këmbës së tyre ka evoluar për t’iu përshtatur ndjekjes së majmunëve.

Ata jetojnë në një rezervat të mbrojtur nga qeveria.

Fotot janë bërë nga Pete Oxford.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *