A e dini pse gjermanët e pushtuan Holandën për 4 ditë?

Postuar më: 19 April 2017 18:08

Kur në 14 maj 1940, pas vetëm katër ditësh, trupat e Vermahtit pushtuan Holandën, ra në sy aftësia e tyre për të luftuar pa pushim, ditën dhe natën.

Pra nuk ishte vetëm efekti surprizë dhe superioriteti ushtarak, që udhëhoqi rritjen e ushtrisë naziste, siç kemi besuar gjithmonë, të paktën sipas historianit Ohler.

Sipas historianit Norman Ohler, autor i librit të fundit “Der totale Rausch” (2015), në sajë të një droge me bazë metamfetaminë, në gjendje për të eliminuar lodhjen e duke i bërë euforikë ushtarët e Hitlerit.

Droga quhej Pervitin dhe është përdorur gjithashtu rregullisht nga gjenerali Rommel si edhe vetë Hitleri./bota.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *