Vendet më të veçanta në Tokë… dhe një foto-konkurs i ‘Sony’

Postuar më: 19 March 2017 11:15

Nga pishinat e Afrikës së Jugut tek malet e egra të Kirgistanit dhe ishujve Faroe. Fotografët nga e gjithë bota kanë treguan vendet kuptimplota ku kanë qënë.

Ata konkurruan për çmimin Zeiss Photography Award 2017, dhe kanë punuar mbi një temë të caktuar duke udhëtuar anë e mbanë globit për të gjetur gjëra të veçanta.

Kevin Faingnaert nga Belgjika fitoi çmimin me projektin e tij Foroyar, që investigonte paqen e jetës në ishujt e largët dhe pak të populluar, Faroe.

Ai tha se, kjo zonë ishte një ‘vend kuptimplotë’ për të për shkak të një jete të thjeshtë e komode, duke dëgjuar historitë që iu treguan nga banorët.

Por kjo iniciativë ka përkuar me një foto-konkurs ose garë për fotografinë më të mirë të shkrepur me një aparat profesional si “Sony”, iniciativë kjo e vet kompanisë koreano-jugore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *