Ballina Aktualitet Raporti: Norvegjia, zyrtarisht vendi më i lumtur në botë! Mësoni ku renditet...

Raporti: Norvegjia, zyrtarisht vendi më i lumtur në botë! Mësoni ku renditet Shqipëria


Kombet e Bashkuara publikuan sot raportin mbi lumturinë në botë për vitin 2017 ku Shqiperia është e renditur në pozicionin 109.

Në OKB lumturia po fiton gjithnjë e më shumë terren duke u parë si mjeti më i mirë për të matur progresin social dhe politikat publike globale.


Raporti, i cili shpall nga Norvegjine si  vendin më te lumtur në botë, kombinon gjashtë faktorë për vlerësimin e tij.

PBB-në, vitet e shëndetëshme gjatë jetës, suproti social (të kesh dikë ku mund të mbështetesh gjatë kohëve të vështira), mungesa e korrupsionit (ne qeveri dhe biznes), liria sociale dhe gjenroziteti (i matur nga donacionet më të fundit).

Më poshtë vijon lista me 10 vendet më të lumtura dhe 10 vendet më pak të lumtura.

Vendet më të lumtura:

1-Norvegji
2-Danimark
3-Island
4-Zvicër
5-Finland
6-Holand
7-Kanada
8-Zeland e Re
9-Australi
10-Suedi

Vendet më pak të lumtura:

1-Jemen
2-Sudani i Jugut
3-Liberia
4-Guinea
5-Togo
6-Ruanda
7-Siria
8-Tanzania
9-Burundi
10-Republika e Afrikës QendroreSHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here