Kafeneja që ndezi debatin për të drejtat e femrave

Postuar më: 20 March 2017 10:11

Një kafene në SHBA ka një kod veshje që ka ndezur një debat të fortë.

Punonjëset e kafenesë dalin me rroba banjoje.

Ato mbajnë vetëm stikera në gjoks.

Por një politikan lokal ka kërkuar që kafeneja të mbyllet për shkak se ky është shfrytëzim i femrave.

Nga ana tjetër, pronari i kafenesë “Bikini Beans Espresso” mendon se ky jo vetëm që nuk është shfrytëzim i femrave, por forcon pozitat e tyre në shoqëri.

Carlie Jo e pranon se kafeneja ka njohur një sukses të jashtëzakonshëm për shkak të kodit të veshjes.

“Femrat në mbarë botën kanë të drejtën për të votuar, për të qenë gej, për të qenë lidere të sukseshme biznesi, madje edhe për të kandiduar për presidente”.

“Ne kemi të drejtën të punojnë me besim, përulje dhe dinjitet, nuk ka rëndësi nëse veshim kostum biznesi apo bikini,” thotë ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *