Ballina Aktualitet Këto makina janë dhuruar nga Japonia për qeverinë shqiptare

Këto makina janë dhuruar nga Japonia për qeverinë shqiptare


2016-toyota-mirai-100489839-h_1479206650-6566728

Qeveria japoneze i dhuroi qeverisë shqiptare 129 makina të prodhimit më të fundit japonez (Toyota, prodhim i vitit 2016).


Duke falënderuar Japoninë, qeveria shqiptare thotë se kjo dhuratë u mundësua nëpërmjet akordimit të një granti prej 500 milionë YEN, ose 4milionë USD për qeverinë shqiptare, i cili u miratua nëpërmjet nënshkrimit të marrëveshjes dypalëshe me shkëmbim notash më 29 korrik 2015.

“Qëllimi i kësaj dhurate gjeneroze është zvogëlimi i ndotjes mjedisore dhe reduktimi i gazrave që shkaktojnë efektin serrë (GHG) nëpërmjet promovimit të makinave të gjeneratës së ardhshme miqësore ndaj mjedisit. Këto makina do të shërbejnë në nxitjen e ndërgjegjësimit të institucioneve shtetërore dhe publikut për përmirësimin e cilësisë dhe perfomancës mjedisore.

Makinat do të shfrytëzohen për përdorim publik në përputhje me nevojat e sektorit publik për mjete transporti. Projekti do të ndikojë në përmirësimin e shërbimeve publike, optimizimin e shërbimeve mbështetëse administrative për institucionet qeveritare, rritjen e mobilitetit të institucioneve monitoruese dhe zbatimin e planeve të veprimit për rehabilitimin e zonave të dëmtuara mjedisore, rritjen e kapaciteteve për mbrojtjen e mjedisit, si dhe reduktimin e ndotjes së ajrit”, – bën të ditur qeveria shqiptare.SHPËRNDAJE

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here