Ballina Dikur Fëmijët jetimë të Çamërisë, prindërit u masakruan nga grekët

Fëmijët jetimë të Çamërisë, prindërit u masakruan nga grekët


Këta janë fëmijët shqiptar nga Çamëria (1945-1946), prindërit dhe të afërmit e të cilëve u masakruan nga ushtria nacionaliste greke ‘EDES’ e drejtuar nga Napoleon Zerva.

Këta fëmijë u rritën jetimë, pa nënë dhe babë.


Fëmijët janë fotografuar pak pasi kanë hyrë në territorin e Shqipërisë, të paushqyer mirë, me rroba copë.

Këta fëmijë janë të plakur sot, por kërkojnë drejtësinë prej kaq vitesh, pak erë Çamërie duan të ndjejnë, pak dashuri për muret, sokaqet e katundit ku lindën.SHPËRNDAJE

3 KOMENTET

  1. EDES ishte nje ushtri e te krishtereve ortodokse çame (shqiptare) dhe kreu krime kunder çameve (shqiptareve) mysylmane. EDES ishte nen komanden e ushtrise britanike me qender ne Kajro. Britaniket e krijuan dhe furnizuam ushtrine EDES.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here