“Hiqe burkinin”, policia franceze detyron gruan myslimane të zhvishet

Postuar më: 23 August 2016 22:18

Urdhëri për t’i ndaluar burkinit në Francë rrezikon të kthehet në një problem të madh, sikurse u pa sot kur disa policë të armatosur me spraj me piper dhe shkopinj gome marshuan në një plazh dhe urdhëruan një grua që të zhvishej.

Katër policë trupëmëdhenj iu drejtuan një rguaje në moshë të mesme, e cila po merrte qetësisht rreze dielli në plazhin e Nicës Promenade des Anglais – jo shumë larg skenës së terrorit në Ditën e bastijës – dhe qëndruan duke parë teksa ajo hiqte veshjen myslimane e cila ruan nderin e saj.

Mësohet se gruaja u parlajmërua që të mos e veshi më rrobën e saj dhe mori një gjobë për shkeljen administrative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *