Ballina Argetim Dubai planifikon kullën 1 mld USD, frymëzuar nga Babilonia

Dubai planifikon kullën 1 mld USD, frymëzuar nga Babilonia


Dubai synon sërish të ngjitet më lart në qiell dhe ka planifikuar të ndërtojë kullën më të lartë në botë, që do ta lërë në fend të dytë, kullën e vetë Burj Khalifa.

Kulla edhe më e lartë do të ketë ballkonë rrotullues dhe panorama drithëruese, frymëzuar nga miti i kopshteve të varura të Babilonisë.


Kostoja e saj do t’i kalojë 1 miliardë dollarët.

Fotot e mëposhtme janë mahnitëse:

kullat

The tower will be slender, evoking the image of a minaret, and will be anchored to the ground with sturdy cables

The tower will be decked with rotating balconies and elevated landscaping, inspired by the mythical hanging gardens of Babylon

Company Chairman Mohamed Alabbar said the new observation tower would be 'a notch' taller than the 2,717-foot Burj Khalifa

Unlike the Burj Khalifa, the new $1 billion tower will not be a traditional skyscraper but more of a cable-supported spire

The new Dubai tower will be the centerpiece of a new 2.3 square-mile development on the edge of the Dubai Creek

The Tower will also contain a boutique hotel, restaurants and glass balconies that rotate outside the exterior walls of the structure

A man walks past a model of the Tower Project at Dubai Creek Harbour Development designed by Spanish-Swiss architect Santiago Calatrava Valls

A model of the Tower Project at Dubai Creek Harbour Development designed by Spanish-Swiss architect Santiago Calatrava Valls

ASHPËRNDAJE

1 Koment

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here