Video e rrallë: Shkëncëtarët shkrijnë qenin e ngrirë para 12 mijë vitesh

Postuar më: 16 March 2016 20:21

Kjo video e rrallë tregon momentin kur shkencëtarët shkrijnë një qenush të ngrirë në Siberi këtu e 12.400 vite më parë.

Qenushi i ka akoma dhëmbët e tij dhe mendohet se trurin e ka të paprekur.

Ekspertët po shqyrtojnë nëse është një kafshë e zbutur apo jo.

Ndërkohë shkencëtari nga Koreja e Jugut, Hwang Woo-suk, i njohur në fushën e klonimit, ka marrë mostra për të kthyer në jetë këtë specie të rrallë.

Eksperti rus, dr. Pavel Nikolsky tha se trupi i qenit është i ruajtur kaq mirë.

Ai tha se e rëndësishme është që trurin e ka të paprekur.

Ata shpresojnë të gjejnë edhe ndonjë bakter apo parazit të lashtë në trupin e tij.

Puppy frozen in time for 12,400 yearsPuppy frozen in time for 12,400 years

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *